8 NİSAN 2024 GÜNEŞ TUTULMASI

 

8 NİSAN 2024 GÜNEŞ TUTULMASI

Bu Yeni Ay güneş tutulması çoğu insan için olumlu kişisel gelişim getirecek. Yeni Ay, niyetleri belirlemek ve geleceğe yönelik tezahürleri gerçekleştirmek için harika bir zamandır; tutulmalar ise güçlü değişim getiricileridir. Tam güneş tutulması oluşturmak için bir araya geldiklerinde, size yeni bir başlangıç ​​sağlayacak faydalı bir dönüşüm sürecini başlatabilirler. Tutulmaların kayıtlı tarihin başlangıcından bu yana insanları ve olayları nasıl tetiklediğini hatırlamakta fayda var. 

Chiron’un hareket halinde olduğu bu tutulma aynı zamanda kendinizle olan ilişkinizi iyileştirmekle de ilgilidir. Artık eski yaralardan kurtulmanın ve yeni fırsatları keşfetmenin zamanı geldi. Neyse ki 8 Nisan tutulması bu açıdan güçlendirici bir etkiye sahip olmalı. Daha önce mümkün olduğunu düşünmediğiniz şekillerde hayatınızın sorumluluğunu üstlenebileceğinizi hissedebilirsiniz.

Bu tutulma tüm astrolojik yerleşimlerinizi etkilese de, yaklaşık 14 ila 24 derece arasındaki ana burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burcu, 8 Nisan’daki tam güneş tutulmasından en çok etkilenecek. Büyük Kuzey Amerika Tutulması adı verilen tutulma, 21. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada’da görülebilecek tek tam güneş tutulması.

                                     

 

8 Nisan’da gerçekleşecek Güneş Tutulması’nın AstroCartoGraphy haritası. Plüton çizgisinin Güneş, Ay ve Chiron’u tam olarak kırmızıyla gösterilen tutulma yolu ile kesmesi özellikle Chiron ve Düğümlerin tetikte nöbet tuttuğu bir dönemde ABD’de ayrılık, dönüşüm ve reforma yol açacaktır belki de parçalanacaktır. Güneş Tutulmalarının genellikle 6 ay içinde ortaya çıkan değişiklikler yarattığı doğrudur, ancak daha uzun vadede tutulma süreleri ile de ilişkilendirilebilir. Örneğin 4 yıl bir süre bu tutulma süresine bağlı olarak etkili olabilir. 

 

Tutulma ülkemiz üzerinde gerçekleşmese de özellikle kuzeybatı ve güney doğuda yaşayanların etki altında kalacağı bir tutulma…Konya-Gaziantep ve İstanbul-İzmit arasında ki bölgelerde bazı doğa olayları ve yangınlar görülebilir…tutulum bölgesine LS’de temas eden hatlar Güneş, Retro Merkür, Ay, Düğümler, Venüs tamamıyla yöneticiler, halk, gençler, iletişimde kopukluk, geçmişte gerçekleşen bazı acı anıların tekrarlanması, ülkenin gelir kaynakları, uluslararası ticaret alanlarında önce  krizlerin sonra yeniliğin ve uzun vadede gelecek olan refaha işarettir…yeni savaş çıkması beklentisinden ziyade, devam edenlerin şiddeti ve baskıyı artırdığını görebiliriz…

 

 

  1. Güneş Tutulmaları ve Astrokartografi:

    Güneş tutulmaları, astrokartografi açısından önemli olaylardır. Tutulma anının dünya üzerine düştüğü yer, doğa olaylarının beklendiği bölgeler olabilir. Hava sıcaklığı değişimleri, doğa olayları, siyasi karışıklıklar gibi genel yorumlar yapılabilir.

  2. Astrokartografi Nasıl Kullanılır?

    Astrokartografi, kişinin taşınmayı, seyahat etmeyi, evlenmeyi veya çalışmayı düşündüğü yerleri doğru seçmesine yardımcı olmayı amaçlar. Yeni bir şehir veya ülkenin size nasıl geldiğini, potansiyelinizi nasıl gösterebildiğinizi anlamak için kullanılabilir. Astrokartografi, kişinin doğum haritasını coğrafi bir perspektifle inceleyerek, yaşamındaki önemli olayları ve potansiyelleri anlamak için kullanılan ilginç bir astroloji yöntemidir.

8 Nisan 2024 tarihinde Koç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, astroloji dünyasında büyük bir olay olarak kabul ediliyor. Bu tutulmanın burçlar üzerindeki etkileri oldukça merak ediliyor. İşte burçlara göre bu önemli astrolojik olayın yansımaları:

  1. Koç Burcu: Yeni başlangıçlar ve kişisel projeler için güçlü bir dönem olabilir. Kendi ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi önceliklendirmeye odaklanın.
  2. Boğa Burcu: İç dünyanızda derinlemesine bir dönüşüm yaşayabilir ve geçmişle ilgili bazı konuları sonuçlandırmak isteyebilirsiniz.
  3. İkizler Burcu: Sosyal çevreniz ve arkadaşlık ilişkilerinizde yenilikler olabilir. Topluluk içinde yeni rol ve sorumluluklar alabilirsiniz.
  4. Yengeç Burcu: Kariyer ve kamu imajınızda önemli değişiklikler yaşanabilir. Yeni kariyer fırsatları kapınızı çalabilir.
  5. Aslan Burcu: Felsefi inançlarınızda, eğitim hayatınızda veya yurt dışı ile ilgili konularda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.
  6. Başak Burcu: Finansal konular, miras, ortaklı kaynaklar alanında dönüşümler yaşayabilirsiniz. Yatırımlarınızı gözden geçirin.
  7. Terazi Burcu: İlişkilerinizde yeni bir sayfa açabilir, önemli ortaklıklar ve anlaşmalar gündeme gelebilir.
  8. Akrep Burcu: Günlük rutinlerinizde ve sağlık konularında değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Yeni bir sağlık rejimine başlayabilirsiniz.
  9. Yay Burcu: Aşk hayatınızda ve yaratıcı projelerinizde yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konular ön plana çıkabilir.
  10. Oğlak Burcu: Aile ve ev hayatınızda önemli değişiklikler olabilir. Taşınma veya evde yenilikler yapma ihtiyacı duyabilirsiniz.
  11. Kova Burcu: Yakın çevrenizle ilişkilerinizde ve iletişimde yenilikler yapabilirsiniz. Yeni bir hobi ya da ilgi alanı keşfedebilirsiniz.
  12. Balık Burcu: Finansal konularda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Gelirinizi artırma veya yeni bir gelir kaynağı bulma yollarını araştırın.

Güneş tutulması, yeni başlangıçları, değişimleri ve dönüşümleri temsil ediyor. Bu dönemde alınan kararların uzun vadeli etkileri olabileceği için, önemli adımlar atmadan önce dikkatli düşünmek faydalı olabilir.

 

Sevgilerle…

Hülya Ataşcıoğlu

 

 

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://www.ayastrolojiakademisi.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Bizi Takip Edin

error: Content is protected !!