Neptün

"Anyone can be a millionaire, but to become a billionaire you need an astrologer."

J. P. Morgan

Balık burcunun yöneticisi Neptün, Jüpiter’den sonra güneş sistemindeki en güçlü ikinci yerçekimine sahiptir. Balık insanlarının böyle bir manyetik çekime sahip olmalarına şaşmamalı! Sürekli fırtınaları ve aktif iklimi ile Neptün, etkileme ve kafa karışıklığı yaratmasıyla bilinir.

Yön duygusunu karıştıran bir etkisi olabilir ve “gerçek” olanla bağlantıda kalmayı zorlaştırabilir. Neptün yaralı Chiron’un tedavicisidir! Haritalarında güçlü  Neptün’ü olan insanlar harika terapistler, şamanlar ve şifacılar olurlar.

Güneş’ten uzaklığı nedeniyle Neptün’ün  çok büyük bir yörüngesi vardır ve dünya etrafında dönüşü165 yıl sürer.  Böylece Neptün, nesilleri şekillendirerek ortalama on beş yıl boyunca tek bir burçta kalmaktadır. Tanrı’dan ilham alan yaratıcılık Neptün’den gelir (Venüs’ün biraz yardımıyla). İşte tam bu noktada sağ beyne dokunur, mantığı serbest bırakır ve saf yaratıcı dürtünün içimizden akmasına izin veririz.

Bir neslin müziğine bakmak da bu göksel etkiyi takip etmenin eğlenceli bir yolu olabilir. 1998-2012 yılları arasında Neptün, elektriği yöneten burç olan Kova burcundaydı. Bu aşamada EDM (Elektronik Dans Müziği) ve deejay kültüründe bir yükseliş gördük. Napster gibi erken dönem müzik paylaşım siteleri de doğdu, My Space gibi siteler ise bağımsız sanatçılara parçalarını rekor bir anlaşma gerektirmeden paylaşmaları için bir forum verdi.

Neptün’ün doğum haritanızdaki yerleşimi, bağımlılığa yönelik bir eğilim bile gösterebilir. Zihin değiştiren maddelerle nasıl ilişki kurduğumuz Neptün tarafından belirlenir. Neptün egoyu çözebilir – ancak bu “benlik” kaybı aynı zamanda bir krize neden olabilir. Hastaneler ve kurumlar Neptün’ün gözetimindedir – Neptün’ün pusulasını takip etmek, mantıklı Satürn veya kendine odaklanan Güneş gibi diğer gezegenlere aldırmadan birini sedyeye bağlayabildiğinden bu biraz şaşırtıcıdır. Diğer dış gezegenler gibi, Neptün de yaklaşık beş ay boyunca her yıl geri hareket eder. Bu dönemler derinden içe dönük zamanlar olabilir.

https://www.ayastrolojiakademisi.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Bizi Takip Edin

error: Content is protected !!