28 EKİM AY TUTULMASI İLE ASTROKARTOGRAFİ

28 EKİM 2023 AY TUTULMASI 

HÜLYA ATAŞCIOĞLU AYKUL

Astro*Carto*Graphy®

Ay tutulmaları binlerce yıldır gözlemlenip kaydedilmiştir ve birçok kültürde ay tutulmaları manevi, mistik olaylarla ilişkilendirilmiştir. Tutulmalar her zaman dönüştürücü bir dönemdir. Ruhumuzu rahatsız edebilecek ve duygularımızı harekete geçirebilecek bir enerji getirirler.

Boğa burcunun 05 derecesinde gerçekleşecek olan tutulmanın bir öncesi Kasım 2021’de gerçekleşti. O dönemde neler yaşandı? Hayatınızda hangi durumlarla veya enerjilerle uğraştınız? Size bu ay tutulması ile ilgili benzer konuları getirecektir.

Akrep burcunda ilerleyen Güneş’in tutulmaya getirdiği anlam ise ;  Plüto ve Akrep  aynı zamanda ölüm ve yeniden doğuş temalarıyla eş anlamlıdır. Yılın bu zamanların da ölüm ve yeniden doğuşla bağlantılı bir yıldız takımyıldızı olan Pleiades ile hizalanır. Burada güçlü bir ölüm ve yeniden doğuş teması vardır.

Plüto aktifken güç mücadeleleri yaşanır hatta etrafımızda yaşanan güç mücadelelerine bile tanık olabiliriz. Mars ve Merkür de birlikte hareket etmesi ateşli konuşmalara, sert sözlere ve belki de düşünmeden konuşmaya itici bir etken olacaktır. Halen devam eden savaşlar sırasında kullanılması ülkeler arasında yapılan antlaşmalar sonucunda yasaklanmış ölümcül özelliği yüksek silahların kullanılma ihtimalleri olabilir.

Jüpiter bu tutulmada aktif olan bir diğer gezegendir ve bizim için olup biten her şey bu enerji altında büyümüş hissedilebilir. Genel olarak bu ay tutulması sırasında güçlü enerjilerin güçlü bir karışımı var diyebiliriz. Ekim ayının sonu güçlü bir zaman ve bazı sonlar ve bitişlerin olması çok yüksek bir ihtimal.

ASTROKARTOGRAFİ

Ay dünyanın önüne geçtiği sırada  oluşan parçalı ay tutulması Asya, Rusya, Afrika, Amerika, Avrupa, Antarktika dahil olmak üzere Ayın ufkun üzerinde olduğu her yerden görülebilecek.

 

Boğa-Akrep döngüsünde gerçekleşecek olan ay tutulması ülkemizi ve yakın mesafedeki komşuların görünümü ise zaten içinde bulunduğumuz gerginliğin savaşın özetidir. Düğümler burç değiştirdiğinde Koç-Terazi ilişkisinin Marsiyen enerji yaratacağını ve dünyada çıkacak savaş olasılıklarına daha önce değinmiştim.

Aşağıdaki celestial haritada görüldüğü gibi Bakü üzerinden boylam hattına benze geçiş yapan Güneş ve AY hatlarının bölgesel krizlere sebebiyet verebileceği ülkelerin siyasi anlamda yada doğa olayları ile karşılaşabilecekleri olasılıkları var.  Çizgileri 700 km mesafe içinde değerlendirmekte fayda var etkilerin çizgiye yaklaştıkça arttığı bilinmektedir. (Jimmy Lewis)

 

CELESTİAL GÖRÜNÜM

Astrokartografi derslerimde özellikle Jeodezi haritalarının önemini açıklarım. Coğrafi olarak toprakların ya da doğa olaylarının doğru  okunuşunu gösterdiği için önemlidir. Aşağıdaki harita ay tutulmasının Jeodezi haritasıdır. Her ne kadar transit geçişlerde tutulma ülkemiz üzerinden geçmiyor olsa da, Jeodezi haritasında Güneş hattı ile Jüpiter arasında kalan bölgelerde (Sinop-Adana boyunca görülen sarı çizgi) doğa olaylarının gerçekleşme olasılığını düşünebiliriz. Ülkenin deprem tehlike haritası ile karşılaştırma yapıldığında doğu anadolu fay hattının risk taşıdığı görülmektedir.

JEODEZİK GÖRÜNÜM

Ay Tutulması ülkenin natal haritası ile birlikte değerlendirildiğinde ise ; 5.evde yer alan akrep burcunda ki güneş üzerinde gerçekleşeceğini görüyoruz. Mundane astrolojisinde güneş doğrudan ülkenin yöneticisini temsil eder ki bu çok güçlü bir dönüşüm olacağının işaretidir… ayrıca ülke yönetimindeki otoriteleri, kahramanları ve ulusal şampiyonlarında temsil ettiğini belirtebiliriz.

 

Finansal astroloji gözünden bakarsak ; Boğa para piyasaları, külçe altın ile ilişkilendirilir ki bu alanda ki gelişmeler dünyayı sarsacak durumda sıcak gelişmeler olabilir…Akrep aç gözlü bireylerin yönettiği şirketleri temsil eder, kara para aklayıcıları hayali şirketler gibi yasal olmayan işlere yapılan operasyonlar gündeme gelebilir. Para piyasalarının kararacağı bir tutulma diyebiliriz…kripto paralar…hisse senetleri…petrol…altın…hepsini sıkı takipte kalmakta fayda var.

Bol şanslar dileğiyle…

Astro*Carto*Graphy® (Continuum’a ait olan bir markadır sadece uygulayıcı listesinde adı geçen profosyonel astrologlara sınav sonucu kullanma yetkisi verilmiştir.) https://continuumacg.net/practs.html

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.ayastrolojiakademisi.com/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Bizi Takip Edin

error: Content is protected !!